Reiseliv og turisme


moskus_dovrefjell

Se for deg mektige, snøkledte fjell som representerer det evige, trygge og uforanderlige. Lukk øynene og tenk deg vind som rusker deg i håret, mens du rusler over vide vidder.

I horisonten ser du en villreinflokk beite. Og der, oppunder Snøhetta, vagger en brun ulldott av gårde. Du har sett en moskus!

Slike naturopplevelser kan vi by på i Dovre, og flere til. 

I juli har det vært en intensiv fase i kartleggingen av Kongevegen.

Mange hadde lørdag formiddag funnet veien til Hjerkinn stasjon for å åpne nasjonalparkvegen over Dovre og bli med på den 18 km lange sykkelturen til Furuhaugli.

Det er ikkje akkurat vanleg at kommunen står bak såpass uhøgtidlege innslag i bybildet som syklane som nå er utplassert rundt på Dombås og over Dovrefjell.

Sykle eller gå mellom overnattingsbedriftene på Dovrefjell! «Nasjonalparkvegen over Dovrefjell» tek deg frå Dombås til Hjerkinn - ei strekning på 34 km. Her kan du sykle eller gå på god grusveg nestan utan biltrafikk.

Kongevegen over Dovrefjell er et viktig kulturminne med en rik historie. Et igangsatt forprosjekt skal nå kartlegge Kongevegens tilstand og hva en istandsettelse og tilrettelegging av veien fra Dovre kirke til Oppdal kirke vil bety av muligheter, utfordringer og kostnader.

Sommerbilde av Snøhetta

Mens ryddingen i tidligere Hjerkinn skytefelt pågår fram til 2020, fastsetter Forsvaret regler for ferdselen i området.