Dovre til finalen i Klassequizen

Klikk for stort bildeFoto: Elin Fossum/NRKLaget fra Dovre ungdomsskole var best i siste avgjørende øyeblikk i fylkeskvalifiseringen i NRKs Klassequizen, og skal dermed være med og representere Oppland i landsfinalen lørdag.

Dovre ungdomsskole er langt ifra ukjente finaledeltakere i NRKs landsdekkende kunnkapskonkurranse. I 2017 vant de i Oppland, og nå når den populære konkurransen arrangeres på sjuende gang skal de altså på ny prøve seg i finalen i Oslo. Laget består av Mari Brenna, Bjørner Torsteingard og Oda Marie Bonsaksen. Reservedeltaker er Runi Arnekleiv. 

Helt jevnt i delfinalen

27 skoler i Oppland har deltatt i de innledende rundene i konkurransen. I det avgjørende øyeblikket i fylkeskvalifiseringen i forrige uke, hadde Øystre Slidre ungdomsskule, Dovre ungdomsskole og Skjåk barne- og ungdomsskule alle 11 poeng etter at alle oppgavene var løst. 

Alle elevene som har deltatt i Klassequizen hadde i tillegg tippet vekta på en gjenstand, for å skille lagene dersom de skulle få like mange poeng. Dovre ungdomsskole var nærmest av de tre, og sikret seg dermed finaleplass. 

Kan vinne egen livekonsert

De to beste lagene fra hvert fylke får en premie på kr. 5000,-. Sammen med laget fra Smestad ungdomsskole drar de tre dovringene til Oslo lørdag 11. mai, for å representere Oppland i den store superfinalen. Denne sendes direkte på NRK1 kl. 19.50. Vinneren av Klassequizen 2019 vinner en liveopptreden på sin skole av MP3.

Hele Dovre kommune ønsker lykke til!

Kilde: NRK.no