Friluftsliv og reiseliv

Alle skal ha mulighet til å oppleve natur i Dovre. Kommunen byr på rike muligheter til å være ute på tur, og allemannsretten gir oss anledning til å bevege oss fritt over store områder.

Dovre kommune ønsker å stimulere til at folk bruker naturen og har glede av den. Dette gjelder våre rike fjellområder, men ikke minst gjelder det også natur i tilknytning til hoveddalføret og i og rundt våre tettsteder
 

Tur- og sykkelveier i Dovre:

Det er mange flotte sykkelturer med utgangspunkt i ulike steder i Dovre kommune. De fleste turene er ikke merket spesielt, slik at det kan være nyttig med et godt vegkart eller turkart for å finne fram. Flere av sykkelturene går i fjellet og fjellbjørkeskogen, og disse krever at en er utrustet for skiftende vær.

Dovre kommune har med støtte fra ulike samarbeidspartnere opparbeidet ny tur- og sykkelvei over hele Dovrefjell mellom Dombås og Hjerkinn ("Nasjonalparkvegen"). Dette er blitt en flott og svært populær sykkeltur som kan gjennomføres i sin helhet eller der en kan sykle deler av vegen. Vegen er godt merket og tilrettelagt. Nasjonalparkvegen er del av den fantastiske sykkelturen Tour de Dovre.

Mange andre har også oppdaget sykkeleldoradoet på Dovre. Les mer her:

https://withnorwegianeyes.com/no/tour-de-dovre-norges-fineste-sykkeltur/

 

Fisking i Dovre:

Dovre kan by på rike fiskevann og gode fiskeelver, både på fjellet og i dalføret.

Fiskekort er å få kjøpt på de fleste turiststeder innen området, detaljer om dette finner du på www.inatur.no. og på Dovre fjellstyres hjemmesider.

 

Jakt i Dovre:

I Dovre kan du oppleve både storviltjakt og småviltjakt. Les mer om jakt på Dovre fjellstyres hjemmesider, samt hos www.inatur.no.

 

Moskus:

På Dovrefjell kan du oppleve urtidsdyret i sitt rette element, men vi oppfordrer deg til å velge en organisert tur med guide. Les mer om Moskus på Dovrefjell.

 

Artikkelliste