Jakt, fiske og friluftsliv

bru over grimse - mot kattugla.jpg - Klikk for stort bilde Alle skal ha mulighet til å oppleve natur i Dovre. Kommunen byr på rike muligheter til å være ute på tur, og allemannsretten gir oss anledning til å bevege oss fritt over store områder.

Dovre kommune ønsker å stimulere til at folk bruker naturen og har glede av den. Dette gjelder våre rike fjellområder, men ikke minst gjelder det også natur i tilknytning til hoveddalføret og i og rundt våre tettsteder.

Turkart, kart over Pilegrimsleden, samt kart over skiløyper finner du her.

Turer i Dovre finner du også på ut.no

Tur- og sykkelveier i Dovre:

Det er mange flotte sykkelturer med utgangspunkt i ulike steder i Dovre kommune. De fleste turene er ikke merket spesielt, slik at det kan være nyttig med et godt vegkart eller turkart for å finne fram. Flere av sykkelturene går i fjellet og fjellbjørkeskogen, og disse krever at en er utrustet for skiftende vær.

Dovre kommune har med støtte fra ulike samarbeidspartnere opparbeidet ny tur- og sykkelvei over hele Dovrefjell mellom Dombås og Hjerkinn ("Nasjonalparkvegen"). Dette er blitt en flott og svært populær sykkeltur som kan gjennomføres i sin helhet eller der en kan sykle deler av vegen. Vegen er godt merket og tilrettelagt.

 

Fisking i Dovre:

Dovre kan by på rike fiskevann og gode fiskeelver, både på fjellet og i dalføret.

Fiskekort er å få kjøpt på de fleste turiststeder innen området, detaljer om dette finner du på www.inatur.no. og på Dovre fjellstyres hjemmesider.

 

Jakt i Dovre:

I Dovre kan du oppleve både storviltjakt og småviltjakt. Les mer om jakt på Dovre fjellstyres hjemmesider, samt hos www.inatur.no.