Med livet som innsats- Krigshistorisk seminar i anledning 75 års fredsjubileum

lørdag 3. oktober 2020 09.00 - søndag 4. oktober 2020 16.00

Informasjon

Klikk for stort bildeBli med på et inspirerende og lærerikt helgeseminar på Hjerkinn 3.-4. oktober. Flere engasjerte foredragsholdere vil formidle lokalhistorie med utgangspunkt i andre verdenskrig. Meld deg på hele seminaret og få med deg lørdagens festmiddag og overnatting i totalprisen!

Arrangementet skulle egentlig avvikles 2. – 3. mai, men ble Corona-utsatt. Nå gjør vi et nytt forsøk helga 3. – 4. oktober. Det er aktivitetsselskapet Dovre og Lesja Aktiv som står for arrangementet. Selskapet driver i tillegg moskus og viltsafarier på sommeren.

Seminaret omhandler flere sider av krigen og okkupasjonstiden, men alle temaer har geografisk tilhørighet til våre områder. På plakaten står kjente lokalhistorikere som Per Arnt Harnes fra Molde, Tor P. Broen fra Tolga, Jo Øvergaard fra Atna, Harald Sunde fra Moelv og lesjingen Tor Nørstegård bosatt på Fetsund.

Frank Magnes presenterer boka si «Kampene i Gudbrandsdalen».

Tiger Moth 145 er et fly med lokal krigshistorie under restaurering. Det eies av Dovre og Lesja krigsminnesamling, men arbeidet utføres på Fetsund, det er nedlagt over 3000 arbeidstimer på flyet som nærmer seg ferdig. Flyets skrog vil bli utstilt inne i møtelokalet under seminaret.

Av hensyn til Coronasitusajonen vil det bli begrensning på hvor mange som kan bo på Hjerkinn og delta på hele seminaret. Det er også mulighet for å delta bare på dagtid. Påmelding foregår via aktivitetsselskapets hjemmeside: www.dovrelesja.no

Nettside

Sted

Hjerkinnhus vandrerhjem
 

Kontakt

Dovre & Lesja Aktiv
 

Legg til hendelsen i din kalender

Filter

Søk