"En liten bok om jul"

mandag 9. desember 2019, 18:00 - 19:00

Informasjon

Klikk for stort bilde Lansering av "En liten bok om jul" av Mette Vårdal. 

 

«Få høytider er så viktig for fellesskapet og vår kulturelle identitet som julen. Likevel er julen en privat høytid, de aller fleste feirer enten hjemme hos seg selv, eller hos nær familie. Julen foregår på kjøkkenet og i stuen, i private hjem og med ytterdøren lukket. Den kollektive julekulturen består av et mangfold av individuelle juletradisjoner og jule-minner. Derfor er alles julefortellinger like viktige, som små bidrag til den store fortellingen. Dette er min julehistorie.

Den flerkulturelle nordmannen blir tydelig når julen står for døren. Tradisjon fra bygda med slakt, rull og sylte møter bykulturens gløgg og juletre som igjen møter popkulturens glitter og julemusikk. I et virvar av tradisjoner og nye impulser forsøker vi etter beste evne å være litt av alt, og av og til altfor mye av alt. Julen er en maksimalistisk oppvisning av historiske og nye kulturimpulser stablet oppå hverandre.

Min kulturelle spagat står mellom en elitepreget bykultur og en østnorsk bygdekultur. Jeg er verken byfis eller bonde, og like kulturelt rotløs og sammensatt som de fleste andre.»

Slik innleder historiker Mette Vårdal "En liten bok om jul". Her forteller hun om julen som historisk og kulturelt fenomen, formidlet med både humor og varme. Med fire generasjoner kokebøker å velge i, presenterer hun også nye og gamle oppskrifter fra juleforberedelsenes varme gløgg til nyttårsfestens utskeielser.

Sted

Dovre folkebibliotek
Sentralplassen 3C,  2660 Dombås

URL: https://www.facebook.com/dovre.folkebibliotek

Kontakt

Dovre folkebibliotek
Sentralplassen 3C,  2660 Dombås

Tlf.: 61242690

(post): folkebiblioteket@dovre.kommune.no

URL: https://www.facebook.com/dovre.folkebibliotek

Signe Thoresen Rolstad
Legg til hendelsen i din kalender

Filter

Søk