Trollbinde er prosjektleder for Sommertoget v/ Dombås stasjon.

Trollbinde_sommertog74.jpg - Klikk for stort bilde Trollbinde v/ Maria Kampesæter Kleiven og Lasse Stadeløkken er prosjektleder for arrangementet som skal være i forbindelse med Sommertoget 7. juli.

Det vil bli et arrangement med underholdning og aktiviteter på stasjonen 7. juli. NRK vil ha mange innslag i løpet av dagen, og vi vil vise Dovre og områdene rundt fra sin beste side. Vi håper folk stiller opp og bidrar til sommerens folkefest på Dombås!

Det vil komme mer informasjon fortløpende på facebooksiden https://www.facebook.com/Sommertogetdombas/

Folk må gjerne komme med tips og innspill til oss. 

Det oppfordres til å gjøre morsomme og spreke stunt langs toglinja, men ta forhåndsregler for sikkerhet! Se togvettregler nedenfor. Toget kjører sakte og filmer minutt for minutt. Det bruker god tid fra Oppdal-Dombås fredag 7. juli, og fra Dombås-Åndalsnes lørdag 8. juli. Så fra Åndalsnes til Vinstra tirsdag 11. juli. Men det er svært viktig å ta hensyn til sikkerheten! Det beste for NRK er faktisk om det som skal filmes er minst 50-100 meter fra jernbanen, hvis det er nærmere, får de ikke filmet det. Og ta hensyn til andres eiendom, ikke minst jorder og områder der det går beitedyr.

 

SIKKERHET FØRST – noen retningslinjer TOGVETTREGLER

NSB og Bane NOR har satt et ufravikelig krav til at sikkerheten til publikum og alle involverte kommer først. ALLTID!

Nøye planlegging og sterk sikkerhetsfokus er alfa og omega før Sommertoget 2017 kan legge ut på ferden og derfor har vi satt sammen noen enkle, men viktige retningslinjer som vi ønsker at dere skal kommunisere til alle aktører som skal ha virksomhet på og rundt stasjonsområdet under Sommertogets opphold hos dere.

Bane NOR har et spesielt ansvar for sikkerheten knyttet til strømførende ledninger, togskinner og for stasjonsområdene / perrongene.

 • Gjennom kjøreledningene går det 15 000 volt. Det betyr at lange og høye gjenstander ikke tillates nærmere enn 30 meter fra togsporet, kjøreledning eller master.
 • Husk at andre tog kjører som normalt, både gods- og persontog. Og de kjører fort og stille.
 • Det er forbudt å gå i togsporet eller krysse sporet.
 • Ballonger, eller annet som kan fly avgårde skal ikke brukes i nærheten av stasjoner eller langs sporet. En heliumballong som treffer en kjøreledning kan føre til kortslutning og stans i både TV-sendinger og togframføringer.
 • Bruk av droner i og rundt stasjoner og togspor SKAL godkjennes av Luftfartstilsynet og Bane NOR. Forutsatt at slik tillatelse er gitt skal ikke droner benyttes nærmere enn 150 meter fra jernbanespor og stasjonsbygning.
 •  På mange av stasjonene vil Sommertoget oppholde seg i flere timer om gangen. Det betyr at øvrig togtrafikk kan bli berørt av aktivitetene på og rundt stasjonene.
 • På stasjonsområdene skal publikum og reisende oppholde seg innenfor markerte publikumsområder, og følge anvisninger fra vaktpersonell.

Får vi alle til å følge alle disse enkle og selvsagte sikkerhetsvettreglene gjør vi Sommertoget til en flott og trygg opplevelse langs hele reiseruten – også på din stasjon!

Trollbinde.png - Klikk for stort bilde

 

 

Kontakt Maria: maria@trollbinde.no

Internettside: www.trollbinde.no

Publisert av Anethe Kleven. Sist endret 22.05.2017
 
 • TelefonBilde 61 24 21 00
 • FaksBilde 61 24 21 01
 • PostboksBildeKongsvegen 4
 • PostboksBilde Båtsto, 2662 Dovre
 • Org.nr: 939 849 831
 • Åpningstid: 08:00-15:45 (15.15)
Login for redigering
Login for redigering